- 
Bulgarian
 - 
bg
Czech
 - 
cs
English
 - 
en
French
 - 
fr
German
 - 
de
Polish
 - 
pl
Romanian
 - 
ro
Spanish
 - 
es
Ukrainian
 - 
uk
Dutch
 - 
nl

Recreatievijver

Reacreatievijver kasteelse bossen:

De recreatievijver gelegen aan het Parkhotel te Horst is een mooie vijver waar zowel recreatie als visserij een plek hebben. Met name in de zomerperiode is er ook veel recreatie aan het water. Daarbij dient iedereen zich zo goed mogelijk aan de regels en afspraken te houden zodat dit goed samen kan gaan. In vergelijking tot de visvijver zijn de visstekken een stuk meer beperkt. Je moet ook rekening houden met de grote diepteverschillen oplopend naar 12.5 meter diep.

Onder water is er een duikparcours aangelegd. De plaatselijke duikvereniging kan zo onder water genieten van enkele bijzondere “monumenten” onder water. Als visser dien je hier ook rekening mee te houden. Doe je dit niet dan zal dit ongetwijfeld leiden tot meerdere lijnbreuken wat de gezondheid van de vis niet ten goede komt. Het water kenmerkt zich als een moeilijk water om te bevissen.

Het bestand op het water is zeer goed. Weet wel dat het niet eenvoudig zal zijn om er ook daadwerkelijk vis te vangen. Er worden elk jaar uitzettingen gedaan om het bestand goed op peil te houden.

Vrijwel alle vissen zijn gechipt. We doen dit om de groei van het bestand goed in beeld te brengen.

Op dit water mag je alleen vissen als je een vispas hebt van HSV ’t Bliekske te Horst. Nachtvissen is toegestaan door personen die een nachtvisvergunning hebben van de recreatie vijver!

U mag niet vissen in het aangegeven paaigebied. Zie website voor het reglement van de vijver.