- 
Bulgarian
 - 
bg
Czech
 - 
cs
English
 - 
en
French
 - 
fr
German
 - 
de
Polish
 - 
pl
Romanian
 - 
ro
Spanish
 - 
es
Ukrainian
 - 
uk
Dutch
 - 
nl

Controle

Controle HSV 't Bliekske

Controle is een belangrijk aspect van het bestuur en de controle groep. We merken goed dat het nodig is om zichtbaar te zijn aan de waterkant. We hanteren daarbij het regelement van de Kasteelse bossen en de regelgeving van Sportvisserij Nederland. Zowel de controlegroep als bestuursleden zijn bevoegd om controles uit te voeren. Op dit moment bestaat de groep uit ruim 15 leden. We verwachten van de controleurs dat ze zich opstellen als ambassadeur van de vereniging en zelf een voorbeeldfunctie hebben.

Vrijwel dagelijks lopen er mensen rond om de vissers te controleren op de benodigde papieren. Zeker ook omdat er verschillende afspraken zijn onze wateren moeten we mensen erop attenderen zich aan de regels te houden. Gelukkig merken we dat veel mensen hun zaken goed op orde hebben. Op het moment dat dit niet zo is kan het zijn dat we mensen wegsturen, een vispas innemen of zelfs overgaan tot het inschakelen van politie. De BOA loopt ook regelmatig een ronde.

Een zorgenkindje is de Brommer. We zien helaas nog te vaak mensen met kwade bedoelingen. Dit is zorgelijk. We maken dit ook kenbaar bij instanties waarvan wij denken dat dit noodzakelijk is.

Controleurs en of bestuursleden zijn te herkennen aan kleding van HSV ’t Bliekske. Een controleur mag u vragen naar uw vispas en legitimatie. Dit moet ten allen tijden worden getoond!