- 
Bulgarian
 - 
bg
Czech
 - 
cs
English
 - 
en
French
 - 
fr
German
 - 
de
Polish
 - 
pl
Romanian
 - 
ro
Spanish
 - 
es
Ukrainian
 - 
uk
Dutch
 - 
nl

Brommer

Retentievijver de Brommér:

Het is ons gelukt om de machtiging te verkrijgen van de Retentievijvers genaamd “ de Brommér “,gelegen aan de St.Jorisweg in Horst a/d Maas. We hadden voor dit seizoen (2015) al een schriftelijke toestemming van Californië BV (eigenaar), maar deze machtiging voor de komende jaren is natuurlijk een stuk beter.

De aaneen gesloten waterpartijen hebben een gelijke diepte van ongeveer 75 cm en worden gevoed vanuit de omliggende kassen.(Californië bv). Het aanwezige wandelpad (Maasgaarden-route) zorgt voor een prima ontsluiting van het grootste gedeelte van de natuurlijke vis oevers.

Het visbestand wat nu aanwezig is bestaat hoofdzakelijk uit kleine en middelgrote karpers, rietvoorn, blankvoorn, alver, grondel, en een enkele zeelt. Er is door ons geen vis uitgezet, het betreft natuurlijke aanwas.

In onze optie is dit water uitermate geschikt voor de beginnende jeugdige vissers ook gezien de geringe waterdiepte. De geheel omheinde vijvers zijn het gemakkelijkst bereikbaar via de wandelingang aan de St.Jorisweg.

De vijver is opgenomen sinds 2015 in de vergunning van HSV ’t Bliekske, tevens werd er een lijst van voorwaarden bijgevoegd en mag derhalve alleen door leden van HSV ’t Bliekske worden bevist.

Zie website voor het reglement van het water.