- 
Bulgarian
 - 
bg
Czech
 - 
cs
English
 - 
en
French
 - 
fr
German
 - 
de
Polish
 - 
pl
Romanian
 - 
ro
Spanish
 - 
es
Ukrainian
 - 
uk
Dutch
 - 
nl

Nachtvissen recreatievijver

Nachtvissen Kasteelse Bossen

Naar aanleiding van vergaderingen en geluiden uit het veld hebben we besloten om de regelgeving te gaan aanpassen betreft het nachtvissen.

We onderscheiden hierbij twee verschillende zaken namelijk de Zwemvijver (recreatievijver) en de visvijver.

Zwemvijver:

Op dit moment betalen leden 40 euro voor een nachtvisvergunnning. Vissen is toegestaan van 1 maart tot en met 31 december. Vanaf 2024 zal dit het gehele jaar zijn van 1 januari tot en met 31 december. De groep bestaat uit 50 betalende leden. Regels rondom het nachtvissen zijn aangepast en staan op de vergunning.

Aanpassing: We verwachten een actieve deelname van de 50 vergunninghouders. We zien dit immers als een exclusief recht. In 2023 hebben we vier bijeenkomsten gepland. Dit zal elk jaar terug gaan komen. Via de mail hebben jullie een uitnodiging ontvangen met de data. We verwachten dat jullie minimaal één keer deelnemen aan een actie. Dit kan zijn een opruimactie/stekken onderhoud of iets dergelijks.

Deelname aan één van deze activiteiten is een verplichting elk jaar. Als dat niet gebeurt dan

zal de nachtvergunning het volgende jaar worden ingenomen.

De nachtvergunning zal vanaf 2024 150 euro bedragen. We beseffen dat dit een aanzienlijke verhoging is maar achten het noodzakelijk om deze stap te zetten. Bij deelname aan één opruimactie kun je een bedrag van 50 euro verdienen. Dit zal dan in mindering worden gebracht op de 150 euro voor een nachtvergunning. Je betaalt dan dus geen 150 euro maar 100 euro. Komen er nieuwe vergunningen beschikbaar dan kun je deze voor 150 euro kopen. Het jaar erop zal dit bij deelname 100 euro zijn!

Vanaf 2024 mag er vanaf 1 januari tot en met 31 december in de nacht gevist worden. De betaling zal dan ook worden vervroegd. Vanaf 1 november 2023 tot en met 30 november 2023 kun je het geld overmaken op rekening nummer: NL56RABO 0123 6982 00

Wachtlijst:

Door de vele inschrijvingen hebben we besloten om de wachtlijst te sluiten. We kunnen onmogelijk aan ieders behoefte voldoen. Wat we willen voorkomen is dat het te druk zal worden aan de waterkant. Het blijft een viswater en geen kampeerplek!

Ik heb afgelopen jaar een inventarisatie gemaakt naar ieders behoefte. Dit ga ik niet opnieuw doen. Mochten er wijzigingen zijn in jullie behoeften dan mag je dit per mail versturen.

Mochten er verschuivingen plaatsvinden vanuit de huidige vergunninghouders dan zullen we jullie dit persoonlijk laten weten.

In de aankomende jaarvergadering( datum volgt nog) zullen we jullie ook een aantal nieuwe ontwikkelingen presenteren.